Print Friendly & PDF

Print Friendly and PDF

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Τοποθέτηση Σχολικής Ψυχολόγου

Αγαπητοί γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε αναπληρώτρια  Σχολική Ψυχολόγος. Ο ρόλος της είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός, διαμεσολαβητικός. Υπάρχει έτσι η δυνατότητα να παρέχεται στη σχολική κοινότητα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση, σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Συγκεκριμένα η κ. Κονταξάκη Βασιλική, θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη στο σχολείο μας, κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας. Η εργασία γίνεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο τόσο με τα ίδια τα παιδιά, όσο και με τους γονείς, ανάλογα τις διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες, όπου κρίνεται απαραίτητο. Ο ρόλος της ψυχολόγου στο πλαίσιο του σχολείο περιλαμβάνει:
● Αξιολόγηση των μαθητών, που χρήζουν υποστήριξης με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων.
● Αξιολόγηση των μαθητών που πρόκειται να αλλάξουν εκπαιδευτικό πλαίσιο ή να αποφοιτήσουν, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.
● Παροχή υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με το προσωπικό του σχολείου.
● Υποστηρικτική, συμβουλευτική ή θεραπευτική παρέμβαση (ατομικά ή ομαδικά) εάν κριθεί  απαραίτητη κατά την αξιολόγηση
● Συνεργασία με υπεύθυνους παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σχολικών
μονάδων
● Συμμετοχή στο σχεδιασμό προγραμμάτων συνεκπαίδευσης. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού στη Δ/ντρια του σχολείου (ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας για ραντεβού 08:30-10:00). Αν επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους , τότε πρέπει να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ .docx (κλικ)  ή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Νέα Κυδωνία - Χανιά